Privat
35 års erfaring og 8.000 vedvarende energiløsninger kommer dig til gode

Sådan fungerer en varmepumpe

1. Brinen, der cirkulerer i kollektorslangen, opsamler varmeenergi fra jorden, luften eller vandet.

2. Varmeveksleren (fordamperen) overføres varmeenergien til varmepumpens iskolde kølemiddel. Ved ekspansionsventilen sænkes trykket i kølemidlet som går på gasform og temperaturen falder. Herved kan energien fra brinen overføres.

3. I kompressoren komprimeres det nu gasformige kølemiddel. Når trykket stiger, stiger temperaturen ligeledes. Varmen, som dermed genereres, overføres via en varmeveksler (kondensator) til din boligs varmesystem.

4. Via kondensatoren frigiver kølemidlet varmen til varmesystemet i din bolig. Samtidig bliver kølemidlet nedkølet og kondenseres.

5. Gennem ekspansionsventilen sænkes tryk og temperatur, så processen kan begynde forfra, når kølemidlet når fordamperen.
 

Ønsker du mere dybdegående viden omkring varmepumper har Dansk Energi lavet "Den lille blå bog om varmepumper" - det er et grundig og informativt opslagsværk der beskriver vidt og bredt omkring varmepumper.

Bæredygtighed i fokus
Bæredygtighed i fokus

Vi har alle et ansvar for jorden og udviklingen i udledning af CO2. Hos Klimadan ønsker vi aktivt at være med til at reducere udledningen af CO2 gennem salg og levering af miljørigtige VE-løsninger.

Læs mere
Fjernstyring af produkter
Fjernstyring af produkter

Vidste du, at varmepumpeløsninger fra Klimadan kan fjernstyres via internettet? Det giver dig en hidtil uset fleksibilitet og kontrol over varmeforbruget i din bolig.