Erhverv
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980

Hos Klimadan har vi markedets mest fleksible og effektive løsninger, da vi med vores EMC400 styring kan kombinerer alle energikilder

Energy Master Control, EMC, er en intelligent styring til varmepumper, som kan optimere samspillet mellem dine forskellige energikilder. Dermed udnyttes det fulde potentiale i f.eks. jordvarme og solvarme. En varmepumpes effektivitet afhænger nemlig af bl.a. temperaturen fra energikilden. Dvs. at en højere temperatur i energikilden giver en højere virkningsgrad (COP). Faktisk giver blot +1 °C  ca. 1-2 % højere virkningsgrad. EMC 400 optimerer konstant energikilderne, så den højeste temperatur opnås.

Vertikal jordvarme til ErhvervJordvarme til ErhvervLuft til Vand varmepumpe til ErhvervVentilationsvarmepumpe til Erhverv

Grundvandsvarmepumpe til ErhvervProcesvarmepumpe til ErhvervSolvarme til ErhvervVarmepumper med energitag fra ICOPAL


Vi siger at 1+1=3 

At kunne hente energien fra det rigtige sted på det rigtige tidspunkt er den grundlæggende forudsætning for at optimere hele husets varmeinstallation. Skinner solen f.eks. fra en skyfri himmel på en kold vinterdag, kan der være mere energi at hente i en solfanger frem for jordvarmen. Derfor er optimal udnyttelse af energikilder nøglen til en højere COP.


Op til 35 % mere effektiv      

Da en varmepumpes effektivitet afhænger af temperaturen fra energikilden, kan selv et par °C ekstra betyde 2-4 % højere virkningsgrad (COP) på varmepumpen. I et hus med en varmepumpe og en solfanger kan EMC 400 uden problemer hæve den gennemsnitlige temperatur i varmekilden med 5-10 °C og dertil kommer desuden en bedre udnyttelse af solvarmen til produktion af centralvarme og varmt brugsvand. Alt i alt kan du forvente en forbedring af hele systemets virkningsgrad på op til 35 % og en tilbagebetalingstid på under 5 år.