Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Dansk Energi vil have flere varmepumper

07 oktober 2013, Dansk Energi vil have flere varmepumper

Varmepumper spiller en vigtig rolle i omstillingen til vedvarende energi, men det går for langsom med omstillingen, mener Dansk Energi.

Varmepumper går hånd i hånd med den danske energiaftale, hvis fokus ligger på at spare på energien i hele samfundet og få mere vedvarende energi i form af flere vindmøller, mere biogas og mere biomasse.

I den seneste energiaftale (marts, 2012) er det langsigtede mål at vi i Danmark skal være uafhængige af fossile brændsler i 2050 (kul, olie og gas) ved at vores energiforsyning (el, varme, industri og transport) overgår til vedvarende energi.

Umodent marked

På trods af energiaftalen og driftsøkonomiske fordele er det danske varmepumpemarked endnu ikke modent, hvis det sammenlignes med vores nordiske naboer, Norge og Sverige. En af grundene hertil kan være at en varmepumpe, for mange boligejere især, er lig med en stor investering i en forholdsvis ukendt teknologi. Ifølge Richard Schalburg, chefkonsulent i Dansk Energi, er frygten for varmepumper ubegrundet og skyldes manglende oplysning på området.

- Vi har en klar oplevelse af, at investeringen for langt de fleste forbrugere er den største barriere. Derfor kigger vi også på, hvordan vi kan fremme nye forretningsmodeller. Her skal leverandøren være villige til både at tage selve investeringen, drive varmepumpen og sælge en varmeserviceydelse i stedet for blot at sælge et produkt. Hvis det sker, vil markedet rykke sig, siger Richard Schalburg.

Stort potentiale

I Danmark vurderes potentialet for varmepumper i boliger omkring 200.000 installationer, men der sælges i dag kun mellem 4-5.000 varmepumper om året. Det svarer til at der vil gå op mod 40 år inden det samlede potentiale er nået, hvilket er sløv udvikling holdt op i mod ambitionerne i energiaftalen.

Hos Klimadan er vi naturligvis interesserede i at realisere en så stor del af markedspotentialet som muligt. Vi har en lang historie som leverandør af varmepumper på det danske marked, vi startede med at producere varmepumper i 1980 og har i dag mere en 7.000 vedvarende energiløsninger i drift. Vi tilbyder kompetent rådgivning om vedvarende energiløsninger, så enhver kunde er sikret de bedst mulige forudsætninger for at træffe den rigtige løsning for fremtidens opvarmning.

Vi tilbyder desuden en serviceordning til din varmepumpe, så er din varmeforsyning sikret.

Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for selv at få en varmepumpe og bidrage til at nå de klimapolitiske målsætninger, så kontakt Klimadan allerede i dag. Klik her!

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg