Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Flere solskinstimer i fremtiden

10 september 2012, Flere solskinstimer i fremtiden

Antallet af solskinstimer er steget stødt siden starten af 80'erne, hvor der i gennemsnit var ca. 1.475 af dem på et år. Siden da har der været en eksponentiel udvikling i antallet af solskinstimer, og i de sidste par år har vi været helt oppe omkring 1.850 årligt.

Stigningen i antallet af solskinstimer gør det endnu mere attraktivt at udnytte solens energi til opvarmningsforhold, enten direkte eller indirekte gennem luft-, vand- og jordvarme.   

Udviklingen skyldes hovedsageligt den så ofte omtalte globale opvarmning, som påvirker klimaet i ekstrem grad. Det paradoksale er, at det er denne udvikling vi gerne vil være med til at sætte en stopper for gennem brugen af energikilder, som udnytter solens energi. Energikilder der samtidig bliver mere effektive, bl.a. pga. netop den globale opvarmning.

Det gode ved det er imidlertid, at vi allerede nu er i stand til at producere nok energi til at være selvforsynende ved hjælp af solen som det er i dag, hvorfor vi ikke har brug for at den globale opvarmning fortsætter.

Men vi skal nok ikke regne med, at udviklingen stopper i nærmeste fremtid, da statslederne i hele Verden har meget svært ved at blive enige om nogle globale klimaaftaler, der er bindende. Vi har gang på gang kunnet være vidne til Klimatopmøder, der er endt ud i det rene ingenting. Det bliver dog spændende at følge det kommende COP18 i Qatar, hvor de samarbejdende nationer endnu engang skal forsøge at finde frem til en løsning.

"Prudence - Prediction of Regional scenarios and Uncertainties for Defining EuropeaN Climate change risks and Effects" er en EU-finansieret undersøgelse af vejrets fremtidige udvikling. Ifølge den bliver somrene varmere og tørrere, og når det endelig regner vil det være voldsommere end tidligere. Heraf følger med stor sandsynlighed flere solskinstimer i fremtiden, hvilket er en klar fordel for dem, som vælger at anvende solenergi til opvarmning af huset!

Du kan på www.klimadan.dk finde forskellige muligheder for at udnytte situationen gennem forskellige produkter, ligesom du kan finde diverse billeder af tidligere projekter på vores facebook-side.

Og som altid er du meget velkommen til at smide en kommentar nederst på siden!

Mikkel 

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg