Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Kan formandsskabsvalget i SF have indflydelse på varmepumpemarkedet og udviklingen af grøn energi i Danmark?

28 september 2012, Kan formandsskabsvalget i SF have indflydelse på varmepumpemarkedet og udviklingen af grøn energi i Danmark?

Der er som bekendt et forestående formandsskabsvalg i SF - Spørgsmålet er bare om udfaldet kan få betydning for branchen? Astrid Krag siger hun vil kæmpe for grøn omstilling, mens Annette Wilhelmsen vil kæmpe for bæredygtighed. Men hvad ligger de egentlig i disse fine formuleringer og hvor stor en del fylder det i deres dagsorden - det er det store spørgsmål som jeg vil forsøge at gøre lidt tydeligere i dette indlæg.
 

Du kan se taler fra begge kandidater ved at klikke her.

Ét af Astrid Krags hovedpunkter er grøn omstilling. En omstilling der involverer samfund og produktion, med fokus på ressourcegenbrug og -effektivitet. Til gavn for væksten og jobskabelsen i Danmark, til gavn for klima, miljø og natur.

 

Annette Wilhelmsen derimod bruger ordet bæredygtighed, men hvad ligger der i det? Ordet er et udtryk for en teknologis eller en kulturs slid på naturgrundlaget, sådan er det ihvertfald formuleret mange steder. Men hvad Annette Wilhelmsen mener med det er for mig uklart.

Annette Wilhelmsen
Generelt savner jeg fokus på området fra begge formandskandidater. De har begge nævnt det i deres program, men forklaringerne udebliver i høj grad. Astrid Krag er den der kommer tættest på et konkret bud, da hun foreslår, at bruge nogle af de mange oliepenge fra Nordsøen til at skabe en "grøn fond", men tættere kommer vi ikke i denne omgang.


Jeg må altså konkludere, at kun et meget svagt fokus på grøn energi og vækst er til stede i kampen om formandsskabet i et parti, hvor de ellers retter stor fokus på netop det område. Det kan selvfølgelig skyldes, at de er enige på området... Det kan man da håbe på!

Hvad tror du, kan det få indflydelse på regeringens fremtidige fokus på området eller er det et fedt?
Giv din mening til kende ved at skrive et indlæg nedenfor. Du kan også gå på www.klimadan.dk og se de varmepumpeløsninger vi tilbyder i virksomheden.

Mikkel

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg