Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Klimadan rider med på energibølgen

02 marts 2012, Klimadan rider med på energibølgen

Klimadan rider med på energibølgen

Direktør Henrik Bjørn Andersen og salgs- og marketingschef Mike Overgaard ved et af de testanlæg, der kan simulere varmepumpens effekt

 

IKAST

 

Af Steen Hebsgaard 

30 år erfaring med vedvarende energiløsninger sætter Ikast-virksomheden et hestehovede foran - og der er planer om udvidelser de kommende år

 

30 års erfaring med varmepumper og med vedvarende energiløsninger er ikke at kimse ad. Specielt ikke når man ser den teknologiske udvikling, der har fundet sted på energiområdet - og når man ser på den aktuelle energidebat, hvor begrebet fossilfri energi er blevet et politisk varmt emne.

Derfor er stemningen på Klimadan på Rømersvej i Ikast da også i top - trods de kriseår, der har været i byggebranchen.

- Vi har absolut god grund til optimisme, siger Klimadan's direktør Henrik Bjørn Andersen og salgs- og marketingschef Mike Overgaard, som gerne viser rundt i virksomhedens lokaler og forklarer om de tekniske detaljer, der ligger bag begrebet varmepumper og vedvarende energiløsninger, og ikke mindst de landevindinger, der er foretaget siden starten.

Der er løbet meget vand i jordslangerne, siden den undrende forbruger første gang hørte om, hvordan slanger kunne hente varme op fra jorden til opvarmning af huse. Eller da man første gang hørte om hvordan staldvarme kunne anvendes effektivt - i stedet for bare at blive ventileret ud af stalden.

KH Nordtherm og sidenhen Klimadan har været med i gamet fra starten og fremstår i dag som et energihus med en stor know how og et stort erfaringsgrundlag i forbindelse med levering af vedvarende energiløsninger. Hvad enten det drejer sig om komplette løsninger eller delkomponenter.

Det er specielt kombinationen af varmepumper, anvendelse af solceller, solfangere, køling af bygning, og ikke mindst styringen af disse komplicerede elementer til en samlet løsning, der er Klimadan's stærke side.

Webbaseret program beregner energi-besparelsen

- Vi har udviklet et webbaseret kalkulerings-program, hvor man nøjagtig kan se, hvor meget der kan spares i forhold til investeringen og hvornår det er betalt hjem. Vi har årelang erfaring i at dimensionere og tilpasse anlæg, så man opnår den maksimale effekt og komfort. Der er tale om gennembearbejdede løsninger, og i kombination med døgnvagtordning, teknisk support og serviceaftaler sikrer vi optimal drift året rundt - 24 timer i døgnet, fortæller Mike Overgaard, der understreger, at Klimadan gør løsningen enkel ved at hjælpe før, under og efter salget samt efterfølgende service.

- Vi vil meget gerne med i en projekteringsfase, inden man går i gang med et byggeri - hvad enten det er bolig, institutioner eller virksomheder. Vi har stor succes med samlede løsninger, hvor man eksempelvis kombinerer varme med køling og samtidig udnytter solceller til produktion af elektricitet. Vi har stor fokus på indeklima, og projekterer man korrekt fra starten, kan man sagtens godt bygge nye energirigtige bygninger, der ikke ligner termokasser med små glughuller i, fortæller direktøren i Klimadan.

Energineutral køling af en hel skole

Et konkret eksempel er en nyopført skole i Fredensborg Kommune, der med en kombination af syv varmepumper, 13 kilometer jordslanger, og solceller skaber den optimale løsning.

- Anlægget yder 275 kW varmeydelse, med en årlig besparelse på 315.000 kWh. Anlægget udnytter de 13 kilometer jordslanger til passiv køling af klasseværelser og fællesrum. Når der er brug for mere køling, laves der aktiv køling med varmep umperne. Varmen som herved produceres bliver lagret i jorden til senere anvendelse til opvarmning. Og solceller producerer ca. 20.000 kWh el om året. Det svarer til elforbruget til den aktive køling. Hermed er kølingen af hele skolen energi-neutral, lyder den tekniske forklaring.

Vi vil vokse

Den aktuelle energidebat, hvor man vil og skal fokusere på fossilfri brændsel, spæder også til optimismen i Ikast-virksomheden.

- Vi er i en branche der vokser, og vi vil vokse med den, siger Bjarne Bjørn Andersen.

Et kig i baglokalet på Klimadan afslører, at man med nyindrettede undervisningslokaler satser på uddannelse af installatører og montører, og at man har opstillet testanlæg, der kan simulere sol og varme fra jorden og dermed de kombinations-løsninger, man arbejder på.

Men også solfangere, varmepumper til opvarmning af swimmingpools i sommerhuse, solceller, luft til vand-anlæg, anlæg til at hente varme op fra søer og meget mere viser, at det alternative energiområde ikke længere kun er flippet venstefløjssnak fra 60'ertiden. Det er kommet for at blive - og udvikle sig.

- Vi vil gerne gøre løsningen med vedvarende energi enkel og ligetil for kunden. Vi ordner det hele, ansøgning til kommunen, beregning af energiforbruget og økonomien, dimensionering, opsætning, drift, vedligeholdelse og vagtordning. Og vi arbejder med et nyt tiltag der tilbyder finansiering af energiløsninger, siger Henrik Bjørn Andersen.

 

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg