Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Lavere elafgift - et skridt i den rigtige retning

13 november 2012, Lavere elafgift - et skridt i den rigtige retning

Det er efterhånden velkendt, at Danmark har den meget lidet flatterende europarekord i elbeskatning. Faktisk er 56 procent af danske husstandes betaling for el rene skatter og afgifter. Finansloven viser vejen væk fra denne europarekord, og det er glædeligt, at weekendens aftale med Enhedslisten så småt tager hul på at håndtere en oplagt udfordring for den grønne omstilling i Danmark.

 

Elvarmeafgiften beskæres med 42 procent i regeringens finanslovaftale med Enhedslisten, så den kommer ned på niveau med de øvrige energiafgifter. Afgiften falder med 29,4 øre/kWh fra 70 øre/kWh til 40,6 øre kWh i 2013. Statskassen netto udgift bliver på 55 mio. kroner ved at nedsætte elvarmeafgiften. Det svarer til, at et almindeligt parcelhus med en varmepumpe vil spare omkring 2.500 kroner årligt inklusive moms.

 

- Vi er naturligvis meget glade for, at regeringen har lyttet til vores anbefaling om, at afgifterne på elektricitet er alt for høje. Dette første skridt er en klar anerkendelse af, at el hver dag bliver renere, og at bruge el til opvarmning er en af vejene væk fra fossile brændsler, siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

 

Læs vores egne beregningseksempler (med de lavere elafgifter) her:

Jordvarme

Luft til vand

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg