Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Overvejer du at udskifte dit gamle oliefyr?

06 september 2012, Overvejer du at udskifte dit gamle oliefyr?

Men kan du ikke rigtig finde ud af hvordan du skal gribe det an? Her er nogle gode grunde til hvorfor du skal kaste dig ud i det, samt nogle gode idéer, der kan gøre det nemmere for dig at komme igennem det lille projekt. Ja, jeg kalder det lille, for det kræver rent faktisk ikke så meget som man måske kunne frygte :-)

 

 

Det har vidst udtjent sin værnepligt

Som ejer af et oliefyr kan der være en hel del at tænke på: Hvordan udvikler oliepriserne sig i fremtiden? Skal alle oliefyr udfases - og hvad så med mit oliefyr? etc.

Da oliefyr udleder en masse CO2 og ligeså mange partikler er det rigtig godt for miljøet at skifte det ud. Der kan desuden være god økonomi i det, specielt hvis dit oliefyr er mere end 10 år gammelt. Men selvom det er nyere kan det være en god idé allerede nu at tænke i alternativer.

Er oliefyret fx placeret i et udhus giver det et varmetab på 10-20 %, som forsvinder i jorden. Uanset hvilken løsning du vælger vil det give det bedste resultat hvis du har varmeanlægget placeret inde i huset, men det kræver jo, at der er plads til det. Også her vil det være en fordel med et alternativ til oliefyret, da det fylder en del i forhold til andre anlæg, som eksempelvis en varmepumpe. Går du med ombygnings- eller tilbygningplaner er det allerede nu du skal gøre dig denne overvejelse!

Okay, jeg indrømmer, at det kan virke uoverskueligt at tage stilling til hvorvidt man skal udskifte sit gamle oliefyr. En række spørgsmål springer pludselig frem i sådan en situation: Hvad skal jeg vælge? Bliver det ikke dyrt? Hvad hvis noget går galt? Men der er hjælp at hente. Du har altid mulighed for at ringe til Energitjenesten på 70 333 777 og få en snak omkring din situation. Energitjenesten giver uvildig og gratis rådgivning, så du kommer frem til den bedste løsning for netop dig. Du kan selvfølgelig også kontakte Klimadan på 97 15 46 00, som ligeledes altid er klar til at give dig den bedste rådgivning om deres alternativer. Øvrig information kan du finde på www.klimadan.dk.

Oliefyring er én af de dyreste måder at varme sin bolig op på. Men før du skifter oliefyret ud, er det en god idé at tage et kig på huset. En række spørgsmål er vigtige i forhold til valg af alternativ:

 

 

 

 

  • Hvornår er dit hus bygget?
  • Hvordan er huset isoleret?
  • Hvordan bliver huset varmet op: Har du fx gulvvarme eller radiatorer

Du kan klimadan.dk få præcis svar på, hvad der netop er specielt for dit hus.

Jeg håber, at du efter at have læst dette har fået mere styr på hvordan du skal gribe sagen an og derved har fået ekstra blod på tanden til at gå i gang. Har du spørgsmål, kommentarer eller andre gode idéer du gerne vil dele med os andre er du som altid meget velkommen til at skrive en kommentar nedenfor!

Mikkel

 

 

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg