Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Solceller indtager Verden!

02 september 2012, Solceller indtager Verden!

Der er sket meget siden 1884, hvor amerikaneren Charles Fritts opfandt den første virkende solcelle nogensinde. I dag er brugen af solceller som energikilde blevet et udbredt fænomen i store dele af Verden, og teknologien vinder stadig frem overalt. Men hvad er grunden til denne massive fremgang? Det er netop hvad jeg har tænkt mig at se nærmere på i dette indlæg.

Når man søger rundt på nettet er der to ting, der gang på gang springer i øjnene på én, prisen og evnen til at udnytte den energi, som solen afgiver. Disse to faktorer har haft enorm betydning for solcellernes popularitet.

Man må gå ud fra, at langt de fleste går ind for grøn energi som udgangspunkt. Men samtidig er det de færreste der vælger en dyr løsning frem for en billig, hvorfor solceller tidligere har haft svært ved at slå igennem på markedet. Men som følge af den store udvikling der er sket på området gennem de seneste årtier, ser det nu endeligt ud til, at solcellerne har opnået almen accept blandt forbrugere i hele Verden. Ikke mindst på grund af prisudviklingen, hvor der gennemsnitligt har været et fald på 4 % pr. år gennem de seneste 15 år. Det er da en udvikling, der er til at tage og føle på!

Dengang Charles Fritts opfandt den første solcelle var den rent faktisk kun i stand til at udnytte 1 % af den afgivne energi. Også på det område er der løbet meget vand igennem åen siden, og i dag er man i stand til at udnytte stort set al den afgivne energi. 

Der findes mange andre gode grunde til at investere i et solcelleanlæg. Her kan eksempelvis nævnes muligheden for at være selvforsynende, det er utrolig energibesparende og det kan monteres, så det er meget diskret rent visuelt, for bare at tage nogle af de mange gode grunde.

Som tilhænger af grøn energi kan jeg jo kun håbe på, at solen fortsat må skinne over branchen og fortsætte den positive udvikling.

God dag til jer
Mikkel

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg