Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Thermia Mega er landet

16 juni 2015, Thermia Mega er landet

Thermia har netop lanceret den næste generation af højkapacitets varmepumper, som med en årsvirkningsgrad (SCOP) på 5,3* er markedets bedste, når det kommer til effektivitet, ydeevne og fleksibilitet.

Thermia MEGA XL er navnet på en ny varmepumpe, der primært er målrettet landbruget, erhvervslivet og industien. MEGA XL er en fuld fleksibel og frekvensstyret varmepumpe, som leverer mellem 21 og 84 kW. Med fremløbstemperaturer på helt op til 65 °C er MEGA XL optimal til brug i f.eks. gyllekølingsanlæg eller i eksisterende stalde, hvor der anvendes olie eller gas til opvarmning. Ved at skifte oliefyret ud med en varmepumpe er der helt op til 70 procent at spare på varmeregningen. Samtidig kan der opnås op til 65 procent i støtte til konverteringen via tilskud fra VE Proces Puljen.

"Med den nye Thermia MEGA XL hører det fortiden til, at varmepumper ikke kan levere en tilstrækkelig høj fremløbstemperatur til varmesystemer i stalde. Med én enkel varmepumpe kan landmanden nu fremtidssikre sin varmeløsning, så den er skalerbar til eventuelle udvidelser," siger Niels Nørgaard, markedsansvarlig for landbrug hos Klimadan.

MEGA XL leverer fra 21-84 kW og sammenkoblet helt op til 1.344 kW. Frekvensstyringen, som konstant regulerer varmepumpens ydelse til det aktuelle behov, gør det muligt at lave løsninger, som ikke har brug for suppleringskilder eller store akkumuleringstanke. Det giver lavere installationsomkostninger og sparer samtidig plads. Overvågning og support sker via en indbygget webserver eller en app til mobilen.

Senere på året vil Klimadan lancere modellen Thermia MEGA L, som har samme opbygning, men med den forskel, at den leverer 14-54 kW.

Læs mere om Thermia Mega her.

* Varmepumpens årsvirkningsgrad kaldet SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) ved B0/W35 iht. EN14825, Koldt klima, Pdesign (varmebehov) 73 kW.

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg