Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Udnyt

23 august 2012, Udnyt

Vidste du godt, at du har ret til at benytte dig af et håndværkerfradrag når det gælder vedligeholdelse og reparation af din bolig? Det er et tiltag, der blev iværksat af den tidligere regering som et forsøg på at øge beskæftigelsen i håndværkerfagene. Overvejer du at investere i alternative energikilder til dit hus, så har du ved køb af solceller og solfangere mulighed for at udnytte reglen om fradrag på håndværkere og på den måde spare en masse penge.

 
Det er rent faktisk muligt at få et fradrag på hele 15.000,- pr. person over 18 år i husstanden. Er du en familie af to voksne, med et hjemmeboende barn over 18, ja så har du altså ret til et fradrag på 45.000,-. Man kan dog kun trække fra for selve det udførte arbejde, og altså ikke materialer, hvorfor det er meget vigtigt, at man holder disse udgifter skarpt opdelt.

Der er dog grund til at skynde sig. Arbejdet skal nemlig være udført inden udgangen af 2012, så det er ved at være sidste udkald hvis du vil gøre brug af muligheden! Du kan se en uddybende forklaring på hvordan du indberetter arbejdet til SKAT ved at klikke her. Når du åbner siden kan du ude til højre trykke på en video, som på en let og overskuelig måde viser hvordan man indtaster servicefradraget i TastSelv.

Men muligheden varer som sagt ikke evigt. Det var ellers meningen, at en tilskudsordning til energirenovering af boliger skulle have erstattet det nuværende håndværkerfradrag, men det ser nu ud til at gå i vasken. Selv om det står i regeringsgrundlaget, at "regeringen vil understøtte energirenovering af boliger ved at oprette en tilskudspulje for energirenovering", er der ikke længere nogen grund til at føre løftet ud i livet. Det siger socialdemokraternes energiordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil til Politiken:

"Virkeligheden har overhalet os indenom. Vi vedtog en energirenoveringspulje på sidste års finanslov, men i mellemtiden har vi lavet en energiaftale, og så har det vist sig, at både biogasområdet og solcelleområdet boomer meget mere, end vi havde regnet med, da vi lavede aftalen om energirenoveringer."

Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke bliver til nogen ordning for solceller i denne omgang, men positivt er det da, at begrundelsen er, at det er fordi markedet udvikler sig meget fint uden. Det er dejligt at se, at den almindelige dansker viser, at man gerne investerer i løsninger, der styrker miljøet og forbedrer de kommende generationers fremtid. Det kan man godt være stolt af!Energiområdet syltes dog heldigvis ikke fuldstændigt i regeringens finanslovsforslag, som finansminister Bjarne Corydon fremlagde igår formiddags. Størrelsen på investeringerne i energi- og klimatilpasninger øges med mellem 90 og 150 milliarder kroner frem til 2020. Samtidig afsætter regeringen i sit finanslovsforslag 596 millioner kroner til forskning i fremtidens energisystemer.

Det bliver interessant at følge den kommende tids forhandlinger, og hvad der i sidste ende vedtages.

Skulle du have fået blod på tanden, og overvejer du at investere i grøn energi, så kan du se mere på www.klimadan.dk.

God dag til alle ;-)

Mikkel

 

 

<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg