Om Klimadan
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980
<< Tilbage til oversigt

Varmepumper dumper i Energistyrelsens test

19 august 2012, Varmepumper dumper i Energistyrelsens test

 

Samtlige 11 luft-til-luft-varmepumper, som Energistyrelsen testede den i juli i år, er mindre effektive, end de lover. Seks af de A-mærkede varmepumper hører i virkeligheden til i energiklasse D, det skriver Ingeniøren.
 
Energistyrelsen har testet 11 luft-til-luft-varmepumper, og ikke en eneste af de 11 pumper levede op til løfterne om effektivitet. Alle brugte mere energi end lovet. For seks af varmepumperne var det så slemt, at de ifølge laboratorie-målingerne burde være energimærket med D, selvom producenterne har givet dem et A-mærke. Kun én af de 11 pumper blev målt til rent faktisk at være tilstrækkeligt effektiv til at opfylde kravet til A-mærket. 
 
For tre af varmepumperne var effektiviteten så dårlig, at de slet ikke må monteres i Danmark. De er efterfølgende fjernet fra markedet. Resten kan stadig sælges, på trods af, at varmepumper skal være A-mærkede for at være tilladt ifølge bygningsreglementet. Det skyldes, ifølge Ingeniøren, at myndighederne skal benytte en usikkerhedsmargin på 15 % for målingerne af pumpernes effektivitet. Det fremgår af en præsentation, som Sekretariat for Eco-design og Energimærkning af produkter har udarbejdet for Energistyrelsen.
 
Se resultatet af testen her.
 
Det er derfor meget vigtigt for dig som forhandler, at være opmærksom på, hvorvidt producenterne lever op til det de lover. Det kan i værste fald give skuffede og meget utilfredse kunder, da de ikke får det forventede ud af deres anlæg. Utilfredse kunder fungerer, ligesom alle andre kunder, som ambassadører for din virksomhed. Ikke nok med, at de formentlig ikke selv kommer igen som kunde, så vil de med sikkerhed også påvirke andre i deres kontaktflade til ikke at vælge dig som forhandler. Det er jo dig, der står for den direkte kontakt, og derfor også er garant for, at kunden får det der loves.
 
Sørg derfor at være omhyggelig og kritisk i forhold til valg af samarbejdspartner. I Klimadan står vi 100 % indenfor, at du får det vi lover!
 
Besøg Klimadans hjemmeside her.
 
God dag ;-)
 
Mikkel
 
<< Tilbage til oversigt

Ring på tlf. 9627 7070

og hør hvordan du kan spare penge og samtidig skåne miljøet med en varmepumpe.

Beregne din besparelse 

ved skift til en luft til vand varmepumpe

ved skift til et jordvarmeanlæg