Privat
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980

Sådan fungerer en varmepumpe

1. Brinen, der cirkulerer i kollektorslangen, opsamler varmeenergi fra jorden, luften eller vandet.

2. Varmeveksleren (fordamperen) overføres varmeenergien til varmepumpens iskolde kølemiddel. Ved ekspansionsventilen sænkes trykket i kølemidlet som går på gasform og temperaturen falder. Herved kan energien fra brinen overføres.

3. I kompressoren komprimeres det nu gasformige kølemiddel. Når trykket stiger, stiger temperaturen ligeledes. Varmen, som dermed genereres, overføres via en varmeveksler (kondensator) til din boligs varmesystem.

4. Via kondensatoren frigiver kølemidlet varmen til varmesystemet i din bolig. Samtidig bliver kølemidlet nedkølet og kondenseres.

5. Gennem ekspansionsventilen sænkes tryk og temperatur, så processen kan begynde forfra, når kølemidlet når fordamperen.
 

Ønsker du mere dybdegående viden omkring varmepumper har Dansk Energi lavet "Den lille blå bog om varmepumper" - det er et grundig og informativt opslagsværk der beskriver vidt og bredt omkring varmepumper.

Klimadan overfører naturens energi til din bolig
Klimadan overfører naturens energi til din bolig

Med vores løsninger vil du være i stand til at udnytte den energi, der  produceres i naturen gennem solen. Energien er gratis, så hvorfor ikke udnytte den?

Læs mere
Vores løsninger tilpasses 100 % dine behov – Intet er umuligt
Vores løsninger tilpasses 100 % dine behov – Intet er umuligt

Uanset hvilke behov eller ønsker du har, så har Klimadan en løsning for dig.  Som kunde er du det vigtigste for os, og derfor ønsker vi kun det bedste for dig.

Læs mere