Privat
Varmepumper og jordvarme - økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980

Sådan fungerer en varmepumpe

1. Brinen, der cirkulerer i kollektorslangen, opsamler varmeenergi fra jorden, luften eller vandet.

2. Varmeveksleren (fordamperen) overføres varmeenergien til varmepumpens iskolde kølemiddel. Ved ekspansionsventilen sænkes trykket i kølemidlet som går på gasform og temperaturen falder. Herved kan energien fra brinen overføres.

3. I kompressoren komprimeres det nu gasformige kølemiddel. Når trykket stiger, stiger temperaturen ligeledes. Varmen, som dermed genereres, overføres via en varmeveksler (kondensator) til din boligs varmesystem.

4. Via kondensatoren frigiver kølemidlet varmen til varmesystemet i din bolig. Samtidig bliver kølemidlet nedkølet og kondenseres.

5. Gennem ekspansionsventilen sænkes tryk og temperatur, så processen kan begynde forfra, når kølemidlet når fordamperen.
 

Ønsker du mere dybdegående viden omkring varmepumper har Dansk Energi lavet "Den lille blå bog om varmepumper" - det er et grundig og informativt opslagsværk der beskriver vidt og bredt omkring varmepumper.

Har du spørgsmål
Har du spørgsmål

Så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os på 9627 7070. Vi har stor ekspertise indenfor området, og vi er kun glade for at kunne hjælpe.

Læs mere
Vi har mere end 35 års erfaring og over 8.000 løsninger i drift
Vi har mere end 35 års erfaring og over 8.000 løsninger i drift

Hos Klimadan kan vi bryste os af en enorm erfaring indenfor varmepumpeløsninger, hvilket afspejler sig i alt hvad vi foretager os. Vi kalder det grøn tryghed!

Læs mere