sitemap
Økonomiske og miljøvenlige energiløsninger siden 1980

Hvordan er jordvarme i forhold til solceller?

Jordvarme adskiller sig fra solceller, på to helt bestemt måder. Med jordvarme opfanger man varme gennem jorden. Hvor man med solceller opfanger varmen gennem solen, og solen eksponere ikke sig selv hele året rundt i Danmark på grund af skyer.

Derudover er der en stor forskel på hvordan jordvarme og solceller virker. Da jordvarme opvarmer vand, og solceller aktivere elektroder og derved laver strøm.

Mange ville tro at jordvarme ikke fungere da den Danske vinter kan være hård ved jorden. Men hvis anlægget og slangerne blot er dimensioneret korrekt, så bliver det ikke noget problem. Bliver slangerne til jorden underdimensioneret, kan der opstå problemer. Læs mere om jordvarme her.

Inde i solceller aktivere solen små elektroder, som omdanner sig til strøm. Strømmen kan bruges til at opvarme vand, men i kolde perioder, vil man skulle bruge el-selvskabets strøm, til at opvarme ens hus og vand, ønsker du kun at opvarme vand gennem solen, så kan solpaneler anbefales, som virker lidt som jordvarme, blot varmen kommer gennem solen, men ikke hele året rundt, når der er skyer. Læs mere om solvarme her.